გაზფხულზე და შემოდგომაზე,როცა წყალი ცივია,უმჯობესია თევზის გემოსა და სუნის მქონე ბოილის გამოყენება,ხოლო ზაფხულში თბილ წყალში,უფრო ეფექტურია ხილის და ტკბილი გემოს საყუარები. იმისთვის რომ თევზაობა ძალიან ძვირი არ დაგიჯდეთ,შესაძლებელია დასაკვები ბოილები თქვენ თვითონ მოამზადოთ,ხოლო სატყუარად მაღალი კლასის ბურთულა გამოიყენოთ.
ბოილის მომზადება:ბაზად შეგიძლიათ აიღოთ მანანის ბურღული,ბრინჯი ან ხორბალი.მარცვლები უნდა დაფქვათ მიქსერში ან ყავის ელექტროსაფქვავში.ბაზა უნდა იყოს ცომის მთლიანი მასის დაახლოებით 45%.მეორე 45% იქნება სოიოს ფქვილი.ხოლო10%თევზის ფქვილი.ამას დაუმატეთ რამდენიმე ჩაის კოვზი დარიჩანი და კვლიავი,ასევე 5-10გრამი მზესუმზირის ზეთი 1კილოგრამ მასაზე.ჩემი აზრით,რაფინირებულზე უკეთესია კახური ზეთის გამოყება.იმისათვის რომ ბურთულები შეიკვრას,1კგ ნარევს დაუმატეტ 10 ცალი კვერცხი,ხოლო ფერისთვის შეგიძლიათ იხმაროთ საკვები საღებავები.მოზილეთ ცომი სპეციალური შპრიცის,მაგიდისა და საბრტყელებლის მეშვეობით დაამგვალეთ ბურთულები და ჩაუშვით მდუღარე წყალში.როგორც კი ბოილი ამოტივტივდება,ამოიღეთ და რამდენიმე დღე ჩრდილში გააჩეთ.ამის შემდეგ თქვენ უკვე გაქვთ დასაკვები ბოილების საკმაო რაოდენობა და შეგიზლიათ თევზაობის დაგეგმვა.
წარმატებებს გისურვებთ და გაუსვით დაჭერილი თევზი.
გიგი ყუფარაძე
ბოილის მომზადება:ბაზად შეგიძლიათ აიღოთ მანანის ბურღული,ბრინჯი ან ხორბალი.მარცვლები უნდა დაფქვათ მიქსერში ან ყავის ელექტროსაფქვავში.ბაზა უნდა იყოს ცომის მთლიანი მასის დაახლოებით 45%.მეორე 45% იქნება სოიოს ფქვილი.ხოლო10%თევზის ფქვილი.ამას დაუმატეთ რამდენიმე ჩაის კოვზი დარიჩანი და კვლიავი,ასევე 5-10გრამი მზესუმზირის ზეთი 1კილოგრამ მასაზე.ჩემი აზრით,რაფინირებულზე უკეთესია კახური ზეთის გამოყება.იმისათვის რომ ბურთულები შეიკვრას,1კგ ნარევს დაუმატეტ 10 ცალი კვერცხი,ხოლო ფერისთვის შეგიძლიათ იხმაროთ საკვები საღებავები.მოზილეთ ცომი სპეციალური შპრიცის,მაგიდისა და საბრტყელებლის მეშვეობით დაამგვალეთ ბურთულები და ჩაუშვით მდუღარე წყალში.როგორც კი ბოილი ამოტივტივდება,ამოიღეთ და რამდენიმე დღე ჩრდილში გააჩეთ.ამის შემდეგ თქვენ უკვე გაქვთ დასაკვები ბოილების საკმაო რაოდენობა და შეგიზლიათ თევზაობის დაგეგმვა.
წარმატებებს გისურვებთ და გაუსვით დაჭერილი თევზი.
გიგი ყუფარაძე
Комментариев нет:
Отправить комментарий